Leven in Ritme met de natuur

Schrijf je in via deze link


              Registratieformulier


LEVEN IN RITME MET DE NATUUR

lezing :  Sabine Martens

Zondag 22 oktober- 14u30

Bijdrage:  €15


LEVEN IN RITME MET DE NATUUR

We kennen allemaal de verschillende seizoenen en we weten dat de zomer volgt op de lente, de herfst op de zomer, de winter op de herfst en de lente op de winter.
Wat we echter vergeten zijn, is dat de seizoenen ook doorheen ons lichaam en ons leven bewegen.
Hoe meer we meestromen met de energie van de verschillende seizoenen – naar binnen keren in de herfst en winter, naar buiten bewegen in de lente en zomer – hoe meer ons lichaam in ritme komt met de natuur maar vooral ook met zichzelf.

De natuur, de seizoenen, je lichaam … zijn één: ze voeden elkaar, ze ondersteunen elkaar en ze houden elkaar in balans.

Een boeiende lezing waarin je ontdekt dat de natuur ons de weg wijst naar gezondheid en innerlijke rust.


Als vervolg op deze algemene lezing over ‘Leven in ritme met de natuur’ volgt er per seizoen een volledige opleidingsnamiddag waarin we het overeenkomstige seizoen helemaal uitspitten.

Zo ontdek per seizoen welke organen, zintuigen, weefsels beinvloedt worden en hoe je deze in evenwicht houdt/brengt. Je leert de emoties en gevoelens die er bij horen en hoe je die meer in balans brengt. 

We bespreken de meest voorkomende kwaaltjes die horen bij het desbetreffende seizoen en hoe je deze op een natuurlijke wijze en met je dagelijkse voeding kan oplossen.
Bij elk seizoen horen er ook specifieke kleuren, geuren, smaken, kruiden, groenten, eiwitten, granen, zeewieren, smaakmakers, bereidingswijzen, .... Ook de voeding wordt per seizoen helemaal besproken.

En als laatste, onze eigen energie komt eveneens overeen met een bepaald seizoen. Je leert dus ook welk seizoen jouw lichaam, leven en gezondheid het meest beïnvloedt.

Boeiende seizoensdagen !!

Na het volgen van deze reeks weet je perfect hoe je je lichaam en leven in ritme kan brengen met de natuur om je heen.


Sabine is apotheker en voedingscoach. Alhoewel ze een wetenschappelijke opleiding genoot, wordt ze vooral geinspireerd door de Oosterse benadering van voeding en gezondheid. In haar adviezen, lezingen, opleidingen brengt ze steeds de twee werelden samen.


Voorlopige Planning opleidingsdagen: 


Zo 17/3 = lente

Zo 9/6 = zomer

Zo 18/8 = nazomer

Zo 20/10 = herfst

Zo 8/12 = winter