Moeder en Kind


Inschrijven kan via deze link

                         Registreer hier uw deelnameSteven Aernouts & Mayke Wijnen

Lezing en gesprek over

van Trauma naar Heling


Vrijdag 21 juni - 19u30

Bijdrage  € 15Steve Aernouts schreef Moeder & Kind met de intentie het leven aan te kijken zoals het was. Hoe eerlijker die blik, hoe meer hij eruit kon leren: dat was de gedachte. En dat willen we nu samen met een publiek doen: kijken naar dat wat is. Om samen te groeien naar een wereld waarin de wonden gelikt zijn, de lessen geleerd en er vol goede moed gebouwd kan worden aan een veel conflictvrijer bestaan. Dat gaan we pogen te doen, samen met jullie. U bent van harte welkom.


Lieve groet, Steve & MaykeMoeder & Kind:


In een waas van stil verdriet bracht Steve Aernouts het grootste deel van zijn volwassen leven door met ergens niet zijn. Dat was zijn verdedigingsfort dat hij gedurende zijn jeugd om zich heen had gebouwd. Wat zijn moeder niet had, kon ze ook niet geven. Dus werd een bestaan gedrenkt in gebrekkige zelfliefde ook zijn lot.“Gelukkig leven we in een tijd waarin veel te leren valt over het wezen van de mens. En dat is wat ik wil doen: leren van ons verleden. Moeder en ik poogden om ons lot te vergeten, maar gelukkig was het leven ons te slim af. Vroeg of laat moest ik kijken naar dat wat was.


Ik zag twee eenzame zielen die met hun pijn geen blijf wisten. Ik zag een moeder wiens trauma’s ongekend bleven. Ik zag een weg naar vergeving, en die nam ik.Voor ons: een moeder en haar kind.”